10 Mart 2008 Pazartesi

Kısa Haberler




AYIN AYIBI

Bu aya seçtiğimiz ayıp yine maalesef başkandan geldi.
Tulumba'daki köprüyü yıkmanın 10 milyon YTL'ye mal olacağını söyledi. Bunu da açıyor; bu sayı bugüne kadarki maliyet ile yıkım maliyetinin toplamı. Yıkımın maliyeti sadece 2 milyon YTL.
Yani kendisine, kamuoyunu 10 milyon YTL'nin çöpe gitmek üzere olduğuna hazırlatmak önerilmiş.
Bizden söylemesi; insanlar şimdi soruyor: Peki, orada ölmekte olanların maliyeti nedir?
Bununla da kalmayıp, yıkım öngören mahkeme kararının olmadığını, planın iptal kararının olduğunu söyledi. Oysa iptale rağmen planın yürütülmüş olması daha da ayıp, değil mi?
Başkan keşke vaktiyle işlerin ehillerini yanına alsaydı. Öyle olsaydı, belki bugün kendisi için daha tutarlı açıklama metinleri hazırlanabilirdi. Ya da buna hiç gerek kalmazdı bile. Yaptığı iyi ve güzel işlere yazık olmak üzere.


TÜRKİYE SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI VAKFI AKDENİZ BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ BASIN DUYURUSU

Mersin A : Hepimiz tek bir yumruk ve tek bir ses olarak ülkemizi sahiplenelim ve ulu önderin çizdiği yolda emin adımlarla hep birlikte yürüyelim.

Dünya piyasaları bir çalkantı içinde. Çoğu ülkeler bu kötü gidişten dolayı bir sarsıntı geçirmekte veya geçirmek üzereler. İşadamlarımız, sanayicimiz, esnafımız zor ve çok sıkıntılı bir durumda. Piyasalar tedirgin bir durumda iken hükümetimizin bu konuyu ülke gündemine taşımasını anlamakta çok zorluk çekmekteyiz. Bu tip konuların, ülke gündeminin daha rahat olduğu dönemlerde, toplumu bu denli germeden tartışmaya açılmasının daha iyi olacağı kanaatindeyiz.

Var olan tüm enerjimizin ülkenin ekonomik durumuna odaklanması gerekmektedir. 2007 zor bir yıldı. Ancak 2008 yılının daha da zor olacağını görmekteyiz. Bu nedenle, yeni bir ekonomik programın yapılandırılması gerekirken türban konusunu ülkenin en önemli bir sorunu haline getirmeyi maalesef başardık ve dünya ülkeleri de bizi uzaktan izlemektedir.

Ülkemizi refah, çağdaş bir topluma dönüştürmek, bugünün küçüğü, yarının büyüklerine iyi bir istikbal bırakabilmek için önemli ekonomik, sosyal sorunlarımızı birinci planda tutarak gelişmiş tüm ülkelerin gündemlerini yakalama yolunda adımlar atmalıyız. Yoksa bu zor yolda eriyip sürüklenebiliriz.

Bir süreden beri izlenen yanlış politikalardan dolayı dünyanın bir krize doğru sürüklendiğini görmekteyiz. Biz ülke olarak zor bir 2007 yılı geçirdik. Ancak, görülüyor ki 2008 yılı daha da zor olacak, şartlar daha ağırlaşacak.

2007 yılının sonu itibarı ile görmekteyiz ki, büyüme hızımız önemli ölçüde yavaşladı, enflasyon az da olsa bir çıkış yaptı, cari açık büyüyerek devam etti. Yani 2008 yılına kötü bir giriş yapmış bulunmaktayız.

Ayrıca, önümüzde bir yerel seçim gözükmekte. Bu da demektir ki, kamu maliyesinin bozulma riski daha da artacaktır. Ülke genelinde yapılan bu tartışmalar, kutuplaşmalar, yeni endişelerin kaynağı olmamalı. Hem içeriden hem dışarıdan gelebilecek her türlü baskılara karşı ayakta durabilmemiz için ekonomimizi sağlam ayaklar üzerinde yapılandırmalıyız.

Biz, ülkesini bayrağını seven insanlar olarak, ülkenin bu kadar gerilmemesini ve kutuplaşmaya sürüklenmemesini istemekteyiz. Bu ülke hepimizin ve kurucumuz ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ülkeyi kurduğu ilk günkü düşünce ve duygularına bağlılığı devam eden insanlar olarak, Türkiye'nin refah, çağdaş, laik dünyaya açılmış ve rekabet edebilen bir ülke olacağına inancımız tamdır. Yeter ki hükümetimiz, siyasi partilerimiz, işadamımız, sanayicimiz, işçimiz, evinde oturan ev hanımımız ve çocuklarımız, hepimiz tek bir yumruk ve tek bir ses olarak ülkemizi sahiplenelim ve ulu önderin çizdiği yolda emin adımlarla hep birlikte yürüyelim.

BAYAN FUTBOL OKULU KURULDU

Mersin Gücü Bayan Futbol Takımı Başkanı Cuma Kaplan, Mersin'li kız çocuklarını Türk futboluna kazandırmak için yönetim kurulu üyeleri Mehmet Ali Görüş ve Kenan Türk ile birlikte bayan futbol okulu kurduklarını söyledi.
Mersin Gücü Spor Takımı futbol takımlarının başarışı ve kız çocukların bu spora olan ilgisinden futbol okulu açtı. Yeşil-beyazların teknik direktörü Özgür Alkan'ın, koordinatörlüğünde kurulan Mersin Gücü Futbol Okulu, çalışmalarına başladı. 9- 11 ile 12- 14 ve 14-16 yaş arası çocuklar, yapılan seçmelerle Mersin Gücü Spor bünyesine kazandırılıyor.
Mersin Gücü Spor Okulu Başkanı Cuma Kaplan, okulun tüm yıl boyunca hizmet vereceğini bildirdi.

ÖZCAN: "HÜKÜMET BİZE FİKİR DANIŞMADI"

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Kuyuluk Belediye Başkanı Abdurrahman Terzili'nin hükümetin nüfusu belli bir oranın altında kalan belediyelerin kapatılması ile ilgili çalışması konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesinin fikrinin sorulup sorulmadığını sorması üzerine bir açıklama yapan Başkan Macit Özcan, bu konuyla ilgili haberleri basından takip ettiğini, kendilerine bu konuyla ilgili olarak hükümet kanadından fikirlerinin sorulmadığını ifade etti.

TARSUS, GERİ KAZANIM PROJESİNİ HAYATA GEÇİYOR

Tarsus Belediyesi "Geri Kazanım" Projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Konu ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'un altyapı problemlerini bitirdiklerini, çevreye yönelik sorunları da bitirmek için start aldıklarını, geri kazanım projesinden elde edilecek gelir ile hem huzurevinin inşaatının tamamlanmasını ve sürdürebilirliğini sağlayacaklarını, hem de dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimine katkıda bulunacaklarını söyledi.

Evsel atıkların evlerde ayrıştırılması için ilk olarak okullar olmak üzere evlerde ilgili birimler yoluyla eğitim vereceklerini belirten Başkan "çevreye zarar veren ve yeniden kazanılarak kullanılabilecek tüm atıkları, daha kaynağında ayıracağız." dedi.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI

Bilindiği üzere, Anayasamızın 10 ve 42'nci maddelerinde üniversite öğrencilerinin kılık kıyafetini düzenleme gerekçesiyle bazı değişiklikler yapılmış ve 23.02.2008 tarihli ve 26796 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Özellikle Anayasamızın 42'nci maddesine eklenen yeni fıkrada "Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir." denilmektedir. Anayasamızın 42'nci maddesine eklenen bu yeni fıkra, yargı kararları ve Anayasa Mahkemesi içtihatlarını ortadan kaldırıcı yeni bir hukuki düzenleme meydana getirmediğinden, hukukun üstünlüğü prensibi çerçevesinde yargı kararlarına uyma zorunluluğu göz önüne alınarak, üniversitemizde öğrencilerin kılık kıyafetiyle ilgili yürürlükteki mevcut uygulamaya aynen devam edilecektir.

KONGRE MERKEZİ BİR AY SONRA HİZMETTE

Mersin Oteli hizasından limana kadar olan 60 dönümlük arazide yer alan kongre merkezi inşaatının sonuna geldiklerini ifade eden Başkan Macit Özcan, kongre merkezinde kaba ve ince inşaat işlerinin sona erdiğini, şu sıralar tefrişat işlemlerinin başladığını kaydetti.

Büyük bir gölet üzerinde yer alacak kongre merkezinin, iskelelerle denize bağlanacağını belirten Başkan Macit Özcan, Büyükşehir Belediyesi'nin onur projelerinden birisi olan kongre merkezinin, Mersin'deki kongre turizmine de büyük bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

MERSİN'E HATIRA ORMANI

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Anadolu Ajansı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Erozyonla Mücadele ve Ulusal Ağaçlandırma Projesi kapsamında, Mersin'de hatıra ormanı kurdu. Arslanköy yolunda 400 bin metrekarelik alandaki hatıra ormanının oluşturulması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, gelişen teknoloji ve artan nüfusun dünyadaki dengeleri değiştirmeye başladığını, sürdürülebilir kalkınma için toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Vali Aksoy, ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra daha önce ağaçlandırılmış, ancak ormanlık vasfını kaybetmiş alanların da rehabilitasyonuna ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekti..

TANRIÖVER, TÜGİK YÖNETİMİNDE

Ankara'da yapılan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu 2'nci Olağanüstü Genel Kurul sonrasında Genel Başkan Hazim Sesli yeniden genel başkanlığa seçilirken, Mersin Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Tanrıöver de tekrar yönetime girdi. Yönetim kurulunun diğer isimleri ise Hazim Sesli, Ayhan Şenbayrak, Hakan Karalar, Efkan Ceylan, Erdal Şahbaz, Aykut Özbuğday, Ferhan Ademhan, Mehmet Akif Şen, Ali İhsan Çevik, Göksel Özçınar, Kemal Şişman, Denizhan Sezgin, Ersin Kıranatlıoğlu, Yılmaz Gürcüm, Yusuf Çelik, Gökhan Gökten ve Ayhan Kaymaz oldu.

KOCAMAZ'DAN SİYASİLERE MEKTUP

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'un acilen çözülmesi gereken sorunlarını anlatan bir mektup hazırlayıp Meclis üyelerine gönderdi. Tarsus'un dünyanın en eski yerleşim birimlerinden biri ve bugün 54 ilden büyük olduğu vurgulanan mektupta, bütçesiz Tarsus'ta kapanan fabrikalara, tarım alanında maruz kalınan olumsuzluklara ve turizm alanındaki planların durma aşamasında olduğuna dikkat çekildi.

Tarsus, belediye hizmetlerini tamamlama noktasına gelmekle birlikte, bunu iktisadi gelişme için değerlendirecek bütçeye ve idareye, nüfus büyüklüğüne rağmen sahip değil.

TARSUS EMİTT'TE TANITILDI

Tarsus Belediyesi ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda stant alarak Tarsus'un tanıtımı için çaba gösterdi. Başarılı bir tanıtım yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsusluları önümüzdeki günlerde başlayacak olan hareketliliğe şimdiden hazırlanmaya davet etti.

Amaçlarının Tarsus'u en iyi bir şekilde tanıtmak olduğunu dile getiren Kocamaz, "Tarsus bildiğiniz gibi Türkiye'nin değil, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi. Biz de Tarsus Belediyesi olarak özellikle 2008 yılının Aziz Pavlus yılı olarak ilan edilmesinden sonra Uluslararası EMİTT Fuarı'nda Mersin'le birlikte yer alarak Tarsus'un değerlerini hem kültürel olarak hem de coğrafi güzellikleriyle ve damak zevki olarak tanıtmak amacıyla buraya geldik. Buradaki standımıza gösterilen ilgi kayda değerdir." şeklinde konuştu.

GİRİŞİMCİ KADINLARA KANADA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN DESTEK

Kanada Büyükelçiliği, Mersin İl Özel İdaresi ve İçel El Sanatları Eğitim Vakfı (İÇEV) tarafından, iş kurmak isteyen kadınlara yönelik olarak verilen mikro-kredi projesine, 20 bin Kanada Doları ile destek verdi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy törende yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl Lübnan'da yaşanan sorunlar nedeniyle bu ülkede yaşayan çeşitli ülke vatandaşlarının Mersin üzerinden tahliyeleri gerçekleştirildiğini ve bu tahliyeleri gerçekleştirilen çeşitli ülke vatandaşlarının bazılarının ise Kanada vatandaşı olduğunu ifade ederek, "Bu süre içerisinde birçok ülkenin büyükelçileri ilimize gelerek bize teşekkür etmişlerdi. Bugün de Kanada Büyükelçiliği yetkilileri Mersin'de yürütmekte olduğumuz mikro krediye 20 bin Kanada Doları katkı sağladılar. İÇEV vakfımızla yaptıkları protokol çerçevesinde bu miktarı İÇEV vakfının hesabına aktardılar" dedi.

"TEDAŞ HER YERİ TAHRİP EDİYOR"

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında meclis üyelerine TEDAŞ çalışmaları konusundaki sıkıntısını aktararak, Büyükşehir Belediyesi olarak bir bölgede altyapı çalışması yapıp üzerini asfaltladıklarını, kaldırım çalışması ile birlikte ışıklandırmasını da tamamlayarak Mersinlilerin hizmetine sunduklarını, ancak, TEDAŞ'ın bir süre sonra kendi kazılarıyla, bitirilmiş yerleri tahrip edip düzeltmeden bıraktığını ifade etti. Bu sıkıntıyı diğer belediyelerin de yaşadığına dikkat çeken Başkan Macit Özcan "TEDAŞ Müdürlüğü, Valiliğe bağlı bir kurum olmadığı, özel bir kurum olduğu için başına buyruk davranmaktadır. Biz çalışma yapacağımız zaman TEDAŞ ve TELEKOM'a bilgi veriyor ve kendilerinin de bir çalışması varsa, 'hepsi birden aynı anda bitsin' diyoruz. Çünkü biz çalışmayı yapıyoruz, arkasından TEDAŞ çalışma yaptığımız yerleri kazıyor ve ikinci bir iş çıkıyor. Ancak, TEDAŞ her seferinde ödenek eksikliğini öne sürerek bizimle eş zamanlı çalışma yapmıyor. Maalesef Mersin halkı da TEDAŞ'ın tahrip ettiği yerleri bizim yaptığımızı zannediyor." dedi.

Özcan, bu ve kısa bir zaman sonra başlayacak olan doğalgaz kazı çalışmalarının Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olmadığını Mersin halkının bilmesini istedi.

İBRAHİM ŞEKER'İ KAYBETTİK

Mersin Vali Yardımcısı ve Çamlıyayla Kaymakam Vekili İbrahim Şeker (54), törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Yüreğir Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hayatını kaybeden İbrahim Şeker için Mersin Valiliği önünde tören düzenlendi.

Törene Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan ile askeri ve mülki erkanın yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Şeker'in Adana'dan alınan cenazesi, Mersin Valiliği önüne getirildi ve burada törenle anıldı.

Mersin'de yaklaşık 8 yıldır görev yapan İbrahim Şeker kendi isteğiyle, boş kalan Çamlıyayla kaymakamlığını da vali yardımcılığı görevi ile birlikte yürüttü. Aynı zamanda, Mersin Liman İşletmesi mülki idare amirliği görevine de devam ediyordu.

İbrahim Şeker, memleketi Konya'da toprağa verildi.

"BELEDİYEMİZE İŞÇİ ALIMI YOKTUR"

Her gün onlarca kişinin iş için başvurması nedeniyle Tarsus Belediyesi girişi kapısına "belediyemize işçi alımı yoktur" yazısı yazarak önlem almaya çalışıyor.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Yıllardır yeni yatırımların yapılmamış olması, fabrikaların kapanıyor olması, Tarsus'taki işsizlik oranını her geçen gün artırmaktadır. Dolayısıyla, belediyemize de vatandaşlarımız iş konusunda sık sık müracaat etmektedirler. Her zaman söylediğimiz gibi, Tarsus Belediyesindeki personel sayısı belediyenin işlemlerini yapmaya yeterlidir. Zaten en son çıkarılan yasalarla ve norm kadro olayından sonra zaten belediyemize eleman alınması mümkün de değildir. Vatandaşlarımızın bu konuda sık sık soru sormaları hatta bazen belediyeye eleman alınıyormuş gibi açıklamalarda bulunmaları nedeniyle belediyemizin kapısına böyle bir yazı yazmayı uygun gördük." açıklamasını yaptı.

Başkan Kocamaz, "İnşallah son günlerde yapılan müracaatlar ve organize sanayi ile ilgili yapılacak yatırımlarla işsizliğin önüne de bir nebze geçilmiş olacak. Bu tesisler Tarsus'a kazandırıldığı takdirde vatandaşlarımız mutlaka buralardan iş konusunda faydalanabilecektir. Bizim bu tesislerde tek kıstasımız eğer tesis Tarsus'a kuruluyorsa, özellikle yönetim kademeleri dışındaki personelin mutlaka Tarsuslu olması. Tarsus'taki insanların burada çalışması için bir talepte bulunuyoruz. Bu da inşallah Tarsus'taki işsizliğin bir nebze olsun azalmasına, çok az da olsa bir kısım vatandaşımızın iş bulmasına imkan sağlayacaktır. Bunun vatandaşlarımız tarafından hassas bir şekilde bilinmesi ve takip edilmesini hassaten rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: