10 Mart 2008 Pazartesi

Kitap




MÜKEMMELLİĞİN REHBERİ (The Greatness Guide)
Robin Sharma (Çeviren: Tülin Penso)

"Ben, gününü en iyi şekilde yaşamak için çok çalışan bir adam, iki muhteşem çocuğunu tek başına yetiştirmeye çabalayan bir baba ve insanların hayatlarında -bir şekilde- fark yarattığını uman biriyim. Sizden hiçbir farkım yok... Uygulanabilir fikirlerim olduğunu düşünmekteyseniz, lütfen tüm günümü deneyimlemek üzere olduğunuz bilgilere odaklanarak geçirdiğimi bilin."

Bestseller yazar ve liderlik uzmanı Robin Sharma, Mükemmelliğin Rehberi'nde hayatınızı yeni bir gözle değerlendirmenize ve bu yolla gerçek bir yaşam deneyimine ulaşmanıza yardımcı olacak ipuçları sunuyor. Yazar Microsoft, Nike, FedEx ve NASA gibi kuruluşlarda danışmanlık yaptığı süreçte edindiği bilgileri süzerek, evrensel ilkelerin mesleki ve kişisel gelişimine ve performansına nasıl liderlik ettiğini anlattığı kitapta, bireysel yaşamından da pek çok deneyim ve değerlendirmeye yer veriyor.

Mükemmelliğin Rehberi, takipçilerini olduğu kadar Robin Sharma'yla ilk kez tanışacak olanları da heyecanlandıracak.

OLASILIKSIZ (Improbable)
Adam Fawer (Çeviren: Şirin Okyavuz Yener)

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto'da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar?

Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı? Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parka baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; geçmiş mi, rüya mı yoksa geleceği mi görüyorsunuz?

Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, Olasılıksız tam size göre bir roman.

YAŞAMA YERLEŞMEK
Üstün Dökmen

Bazılarımız bazen -ve sanırım çok azımız da her zaman- dört elle yapışırız yaşama. Fark ederek, hissederek, ânı yaşayarak yaşarız; bazılarımız ise adeta parmak ucuyla tutar yaşamı.

Bir sandalyeye, koltuğa veya bir sedire, kendimizi bırakarak, yayılarak yerleşmek de mümkündür, eğreti bir şekilde oturmak da... Benzer şekilde, yaşama bütün varlığımızla, varoluşumuzla yerleşmek de mümkündür, eğreti bir şekilde ucundan ilişmek de...

Bir at, üstüne tam yerleşmeyen süvariyi nasıl üstünden atarsa, yaşam da kendine tam yerleşmeyenleri, bir anlamda yeterince uyum sağlayamayanları üstünden atar, devre dışı bırakır.

Üstün Dökmen, bu kitabında, kaliteli yaşamanın vazgeçilmez koşulu olan ‘yaşama yerleşmek’i anlatıyor.

EN ÇOK OKUNAN: (Kitapsan)

1. Siyah Süt, Elif Şafak
2. Kovulduk Ey Halkım, Emin Çölaşan
3. Veda, Ayşe Kulin
4. Yedi Kapılı Kırk Oda, Murathan Mungan
5. Suskunlar, İhsan Oktay Anar
6. Demokrasimizle Yüzleşmek, Emre Kongar
7. Sırça Tuzak, Nermin Bezmen
8. Olasılıksız (Improbable), Adam Fawer
9. 1919'un Şifresi, Hulki Cevizoğlu
10. Yaşama Yerleşmek, Üstün Dökmen

YENİ ÇIKAN: (Kitapsan)

1. Portobello'nun Cadısı, Paulo Ceolho
2. Gümüş Yıldönümü (Silver Wedding), M.Binchy
3. AKP Çoktan Kapatılmalıydı, Vural Savaş
4. Metal Fırtına 4, Orkun Uçar
5. Operasyon Ergenekon, Şamil Tayyar
6. Yemin Gecesi, Faruk Bildirici
7. Tarihin İzinde, İlber Ortaylı
8. Ama Hangi Atatürk, Taha Akyol
9. Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik, Cüneyt Arca Yürek
10. Mükemmelliğin Rehberi (The Greatness Guide), R. Sharma

Hiç yorum yok: